Lage mer fiskekaker

Sist jeg mekket fiskekaker stinket det i leiligheten i 4 dager etterpå. Vi bor i studentfamiliebolig uten avtrekk så jeg burde jo egentlig ha skjønt det var en dårlig ide. Men kakene var kjempegode så jeg ville gjerne lage flere når det var tomt. Løsningen ble å lage dem ute:

img_7148

Jeg kjøpte meg en vanlig kokeplate på Elkjøp og dro ut skjøteledning. Suksess! Plata var i det treigeste laget så jeg kommer nok til å levere den tilbake i bytte mot en induksjonsplate. De får en jo billig både her og der om dagen.

Justerte oppskriften med endel mindre salt en sist og resultatet ble veldig bra!

Oppskrift tilpasset fra Godfisk.no:

2000 g  seifilet
3 ts  salt
5 dl  havremelk
5 ss  potetmel
1 pakke  Findus frossen gressløk
   pepper
   smør

Metode:

  • Kjør hysefilet og salt godt sammen i foodprossessoren.
  • Spe med melk og matfløte til en jevn farse.
  • Tilsett potetmel og finhakket gressløk.
  • Smak til med nykvernet sort pepper.
  • Form farsen til fiskekaker med en spiseskje og stek dem i smør på middels varme til de er gjennomstekte, 2-3 minutter på hver side.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s