Superenkel hverdags-thai

Denne Thai curry retten lager jeg ganske ofte hjemme. Den er kjapp og superenkel, og du kan ha alle ingrediensene lagret og klar for bruk i en evighet. Her bruker jeg tilogmed noe så syndfult som en frossenpose med wok-grønnsaker!

Til 2 voksne og 2 barn trenger du:

3 dl Jasminris

1 toppet spiseskje peanøttsmør
1 spiseskje gul eller rød currypaste (Avhengig av hvor spicy du vil ha den)
400 g kylling eller kalkun

1 boks kokosmelk
2-3 limeblader
3 grillet paprika skrellet (ferdig på glass)
1-2 spiseskje paprikapulver (for farge)
1 spiseskje sukker
1 spiseskje fish sauce
1/2 lime skvist (I underkant av)
1 pose Findus Rock Wok / Hong Kong grønnsaker

Fremgangsmåte:

Sett på Jasminris med 6dl vann

Finn frem alle ingrediensene til karrywoken og skjær kyllingen i strimler.

Sett på en sauterpanne eller wok, og stek peanøttsmøret og currypasten til det er blitt nogelunde flytende. Stek så kyllingen i pasten til den er blitt litt gyllen. Trenger ikke å være gjennomstekt siden det skal putre en stund i pannen etterpå.

Ha oppi kokosmelk og rør ut. Ha oppi resten av ingrediensene. Hold igjen litt av limen så du kan smake til.

Ha i resten og la det putre til det er kokt inn litt så konsistensen er riktig.

Server med Jasminris og litt korianderblader. Om du har en liten bolle kan du forme en sin ris-bolle i den slik at det ser lekkert ut på tallerkenen 😉

Snadder!

Om du ikke orker å lage mat selv og bor i nabolaget av Sognsveien i Oslo, kan du kjøpe en ferdig tallerken eller 2 via min profil på:  Resterant.no-logo-Ferdig

FullSizeRender 11

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s