How to lungemos

Lungemos tallerkenbilde

Jeg er ikke sikker på om jeg har smakt lungemos før i mitt liv, men her forleden fortalte en kollega meg entusiastisk om lungemosen han hadde spist til middag kvelden før. Så når jeg så en pakke på tilbud i butikken for et par dager siden tenkte jeg “What the hell” 

Etter at varene var i hus spurte jeg kollegaen min om hvordan den burde tilberedes. Hans favorittoppskrift var med pasta, stekt champignon og hvitløk. Så sagt, så gjort.

Da familien satte seg ned rundt bordet var forventingene til publikum ganske reservert. Etter min første bit tenkte jeg “Her er det noe som ikke stemmer, litt hundemat (ikke spør) litt kjøttdeig, litt udefinert. Merkelig konsistens” Min samboer smilte også tappert mens vi begge ventet på dommen fra vår 4 årige datter. “Smaker som leverpostei” sa hun.

Og da løsnet det litt mentalt i hodet mitt også. Fra å være en middag med rar konsistens og udefinerbar smak maskert med salt, kunne den kanskje bli et godt dansk smørrebrød? De spiser jo mye varm leverpostei mm. på brødskivene der nede, så kanskje lungemos kunne være stand-in for varm leverpostei?  Jeg mekket meg en skive for å teste:

Lungemos på brødskive

Tada! Smørrebrød av havrespelt, lungemos, champignon, kapers og tyttebær..

Dette smakte mye mer som at ingrediensen var i sitt rette element iallefall. Grisegodt? Nei men helt ok, og jeg spiste iallefall opp hele skiven.

Jeg tror nok at lungemos er en aquired taste, og at det er slik at de som liker det, liker det skikkelig. Og det er minst 119 av dem der ute

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s